2009-11-12 14:23:04• hírek • Parajdi Andrea

Számlafizetés otthonról

Még az idén megkaphatják a nyáron beígért vonalkód és bankkártya leolvasókat a helyi postások, amelyek segítségével az egyes szolgáltatók felé bárki saját otthonában befizetheti a havi számláit.

A Kolozs Területi Postaigazgatóság -amelynek Szatmár megye is alárendeltje - nyáron kinevezett igazgatója, Ovidiu Calin már a legelső sajtótájékoztatóján kihangsúlyozta, hogy javítani kívánja a posta szolgáltatásait, amelynek legelső lépése egy újfajta technológia bevezetése lesz.  Egy olyan vonalkód- és bankkártya leolvasóval akarja ellátni a postásokat, amely lehetővé teszi, hogy a postásnál befizessük a különböző számláinkat, kizárólag azok a szolgáltatók felé, akik szerződésben állnak a Román Postával. Ovidiu Calin akkori ígéretei szerint az új szolgáltatás megyénkben szeptember végén érkezik meg... Most november közepén vagyunk, de még mindig nem dolgoznak ezzel a technológiával.

Radu Lucian Nicoara, a Szatmár megyei Postahivatal helyettes vezetője azt mondja bíznak benne, hogy az év végéig megérkeznek az első készülékek, ugyanis véleménye szerint valóban egy praktikus és hasznos módszer lenne, amely főként a nyugdíjasoknak könnyítene a helyzetén.  -Jelenleg a Kolozs Területi Igazgatósághoz tartozó megyék közül Bihar megyében már tesztelik a rendszert, és tudomásunk szerint hamarosan mi is megkapjuk a készülékeket-mondta.

A Szatmár Megyei Postahivatalnak 540 alkalmazottja van, értesüléseink szerint közülünk körülbelül 100 postást látnak majd el vonalkód- és bankkártya leolvasóval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: